IFBB NORWAY

NBFF - NORGES BODYBUILDING- OG FITNESSFORBUND

The Norwegian Bodybuilding & Fitness Federation

Bli medlem i NKF's gruppe på Facebook her

Women's Bodyfitness

 

DOWNLOAD IFBB's Women's Bodyfitness Rules

 

FITNESS KONKURRANSE BESTÅENDE AV SYMMETRIRUNDER & T-WALK

Bodyfitness ble implementert som gren av IFBB i 2002 for å gi mulighet for velutviklede jenter til å konkurrere ved kun kvartvendinger, dvs ingen friposerings- eller fitnessprogram-runde. Denne måten å konkurrere på har vist seg å være populær, med mange flere deltagere enn i den mer krevende Fitness grenen. For tiden får utøvere også vist frem sin fysikk med bevegelse ved å utføre ”T-walk” i begynnelsen av finalerunden.

 

Kategorien består av 2 runder med kvartvendinger. Utøvere skal være iført valgfritt bikini og høyhælet sko i begge runder. Dommere vurderer det totale atletiske utseende av fysikken, med spesiell hensyn tatt til symmetri, muskel tonus og muskulaturens form. Utøveren skal ha redusert kroppsfett. I tillegg skal dommere vurderer hår og skjønnhet samt utøverens individuelle fremføring på scenen inkludert selvtillitt, utstråling, eleganse og ynde.

 

Denne kategorien passer utmerket for velutviklede damer som trener med vekter samt har en sunn og sporty livsstil på alle måter. Den består av 2 runder, og kategorien er delt inn i 4 høydeklasser: -158 cm, -163 cm, -168 cm og +168 cm.

 

HOVEDSPONSOR: